2byte

De computerclub van DUO

2Byte is de computerclub voor medewerkers die werkzaam zijn bij DUO.

Doelstelling van 2Byte is volgens haar statuten “het behartigen van de belangen en de ondersteuning van haar leden op het gebied van de informatietechnologie in de meest ruime zin”.

In gewoon Nederlands betekent dit dat wij proberen om leden wat meer wegwijs te maken in computerland. Dat doen we door middel van een aantal activiteiten, zoals het uitlenen van hardware, technische ondersteuning, scherpe offertes en aanbiedingen , het organiseren van workshops en cursussen. Ook kunnen we VHS-banden omzetten naar mpg-formaat.

Lidmaatschap

Voor het lidmaatschap is contributie verschuldigd. Deze vastgesteld op € 1,82 per maand en wordt maandelijks automatisch op het salaris ingehouden, net zoals dat bij de contributie van de Personeelsvereniging gebeurt. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van minimaal één jaar.

Aanmelden en afmelden kan je simpel zelf regelen via P-direct. Je vindt het onder Salaris -> Inhoudingen en contributies

Aanmelden medewerkers DUO Zoetermeer en externen

Het lidmaatschap kost € 22,00 per jaar en wordt vooraf geïnd d.m.v. een factuur van 2Byte. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van minimaal één jaar. Na het 1e jaar lidmaatschap ontvang je een factuur voor een half jaar lidmaatschap (€ 11,00).

Indien het contract bij de DUO eerder eindigt geldt géén restitutieregeling. Het lidmaatschap is alleen geldig in de periode wanneer men werkzaam is bij DUO.

Er geldt een borg van € 50,00. Bij opzegging van lidmaatschap wordt de borg, bij inlevering van de ledenpas, terug gegeven.

Aanmelden en afmelden kan door een e-mail te sturen naar 2byte@duo.nl.

Aanmelden leden van de seniorenclub

Voor leden van de seniorenclub is een contributie vastgesteld van 5 euro per jaar.

Uitleen hardware

Leden van 2Byte kunnen op vertoon van hun ledenpas gratis hardware lenen. Een overzicht van alle beschikbare hardware vind je hier.

Reparatieservice

Doet de computer niets meer, loopt het systeem of programma vast? Weigeren bepaalde onderdelen? Maakt de computer veel lawaai? Wordt het systeem steeds trager? Vermoed je een virus of spyware op uw computer? Wij kunnen een diagnose stellen en problemen op een computer met een Windows besturingssysteem oplossen. Van grote hardware problemen tot software configuratie. Wel belangrijk om te weten is dat 2Byte niet verantwoordelijk is voor eventuele verlies van data tijdens een reparatie (bijvoorbeeld als de harde schijf is gecrasht). Zorg dus altijd voor een goede back-up. Wel kun je een specifieke opdracht geven tot het bewaren van data. 2Byte zal dan al het mogelijke doen om de data te bewaren, maar kan ook dan geen 100% garantie kunnen geven dat alle data kan worden bewaard.

Naast reparatie biedt 2Byte ook de mogelijkheid van een jaarlijkse controle van de PC of notebook. Hiervoor zijn er twee tarieven.

Een uitgebreide APK controle van de PC voor € 75,00 (incl. ‘schone’ installatie van Windows en overige software plus updates en hardwarecontroles) of een basis APK controle en update voor € 40,00 van alleen de software en controle op de werking van de PC.